Olej rycynowy Mohani 100 ml

  • Olej intensywnie nawilża i uelastycznia przesuszoną skórę. Jest pomocny przy problemach przetłuszczającej się cery, zaskórników i wyprysków. To istotny element oczyszczania skóry metodą OCM. Regeneruje kruche włosy i widocznie przyspiesza ich wzrost.
  • Olej rycynowy Mohani 100 ml
Producent: Mohani
Kod produktu: 5902802720399
Zastosowanie: nawilżające
12,11 zł
/ szt.
SuperFair.Shop badge Wysyłamy wszystkie paczki w deklarowanym czasie

Posiadamy wyróżnienie SuperFair.Shop™ w ramach którego nasze wysyłki są codziennie automatycznie monitorowane pod względem zgodności z deklarowanym czasem wysyłki.

Przyznane wyróżnienie oznacza, że nasze przesyłki są wysyłane zgodnie z planem. Dbamy też o Twoje bezpieczeństwo i wygodę.

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dbamy o Twoją wygodę, dlatego w naszym sklepie dokonasz zwrotu na korzystnych warunkach.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

Olej rycynowy marki Mohani jest znany w pielęgnacji skóry od wieków. To naturalny produkt przeznaczony dla każdego typu skóry. Ma wszechstronne właściwości. Jest stosowany na różne problemy skórne. Korzystnie wpływa na kondycję skóry głowy i włosów. Pobudza cebulki włosowe do wzrostu i je wzmacnia. Odżywia włosy na całej ich długości nabłyszcza je i nawilża.

Olej wzmacnia i pobudza do wzrostu także brwi i rzęsy. Przyciemnia je nadając im młody wygląd. Jest szczególnie polecany osobom, które mają słabe, cienkie włoski i chciałyby je wzmocnić oraz zapuścić.

Olej rycynowy intensywnie nawilża i uelastycznia przesuszoną skórę. Jest pomocny przy problemie nadmiernego przetłuszczania się cery. Wpływa bowiem na proces wydzielania sebum. Jest często wykorzystywany w mieszankach OCM, stosowanych do demakijażu przy pomocy olejków.

Olej rycynowy wzmacnia i utwardza płytkę paznokcia. Sprawia, że skórki wokół paznokci są miękkie i lepiej wyglądają. Kosmetyk ten polecany jest osobom, których dłonie są suche i szorstkie. Niweluje bowiem nieprzyjemne uczucie ściągnięcia oraz redukuje suchość i zapewnia dłoniom dobry wygląd.

Właściwości oleju rycynowego marki Mohani :

  • Odżywia, nawilża i regeneruje skórę.
  • Jest polecany osobom posiadającym skórę tłustą i nadmiernie przetłuszczającą się.
  • Odżywia suche, zniszczone i szorstkie dłonie. 
  • Regeneruje zniszczone włosy i dodaje im blasku.
  • Pobudza włosy do wzrostu.
  • Wzmocnia rzęsy i brwi, pomaga je zapuścić.
  • Wzmacnia i utwardza płytkę paznokcia.
  • Pomaga w problemie nadmiernego przetłuszczania się cery.

STOSOWANIE: 

Skóra: Przed bezpośrednim użyciem należy olej rozcieńczyć olejem bazowym. Na miejsca problemowe (np. dotknięte trądzikiem) należy go aplikować punktowo, tak aby przyspieszyć redukcję wyprysków.

Dłonie (w tym paznokcie), łokcie, kolana, pięty:  Lekko ogrzany olejek należy wmasować w ww. wymienione miejsca. Na pokrytą olejem skórę dłoni i stóp nałoży następnie nałożyć rękawiczki i skarpetki. Stopy i dłonie można także moczyć w ciepłej, olejowej kąpieli.

Twarz i ciało: Ulubiony i stosowany na co dzień krem do twarzy lub balsam do ciała można wzbogacić o kilka kropel oleju rycynowego. Olej jest polecany także jako dodatek do kąpieli (należy dodać kilka kropel do wody).


Na włosy – można stosować na całą długość włosów oraz na skórę głowy (wymaga zmycia szamponem). Przed nałożeniem warto lekko ogrzać olej. Można dodać także do maski, by wzmocnić jej działanie.

Brwi i rzęsy:  Olejek należy nakładać na brwi i rzęsy czystą mini szczoteczkę (typu mascara) i przecierać nią włoski.

BEZPIECZEŃSTWO: 100% naturalny olej nie zawierający dodatków. Może być stosowany wyłącznie do użytku zewnętrznego. Jest odpowiedni do pielęgnacji każdego typu skóry i włosów. Produkt wegański. Olej nie był testowany na zwierzętach.

SKŁAD: Ricinus Communis Seed Oil (olej z nasion rącznika pospolitego).

Parametry techniczne:
Zastosowanie:
nawilżające
Postać:
olejek
Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Podziel się swoim komentarzem z innymi

Poradnik

2019-11-03

Naturalne kosmetyki do cery trądzikowej - prosty skład dla wymagającej cery

Naturalne kosmetyki do cery trądzikowej - prosty skład dla wymagającej cery
Skóra zanieczyszczona wymaga specjalnego traktowania. Źle reaguje przede wszystkim na nadmierną ilość potencjalnie szkodliwych składników, które zapychają pory, zaostrzają objawy trądziku, wzmacniają wydzielanie sebum lub wręcz przeciwnie - niepotrzebnie przesuszają naskórek. Najlepszym remedium na problemy ze skórą trądzikową są produkty naturalne, z jak najprostszym składem opartym na roślinnych wyciągach. Jakie wybrać i jak ich używać? Przekonaj się sama.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel